Skip to main content
Arrow Electronics, Inc.
Fashionable woman working at home
Cikk

XaaS: A technológiai fogyasztás jelene és jövője

március 16, 2023 | Kristin D. Russell

Elérkezett a szolgáltatásnyújtási („as-a-service”) gazdaság ideje, és egy ideig velünk marad – fokozza növekedését az Arrow Electronics segítségével

A technológiát egyre gyakrabban vásárolják szolgáltatásként, előfizetéses modellben. Bármi megvásárolható és igénybe vehető szolgáltatásként. A globális „everything-as-a-service” (XaaS) gazdaság óriási – mintegy 904 milliárd dollár értékű.1 Az IDC világszerte több mint 1000 informatikai döntéshozót kérdezett meg, és megállapította, hogy 77%-uk egyetért azzal, hogy a digitális infrastruktúra szolgáltatásként történő megvásárlása, beleértve a fogyasztási modelleket és a távoli támogatást is, a jövőbeli stratégiájuk kritikus eleme.2 És a 2027-ig előre jelzett 22%-os CAGR-rel3az XaaS gyorsabban növekszik, mint a technológiai piac egésze, és a közeljövőben sem fog veszíteni lendületéből.  

Az „as-a-service” digitális gazdaság sokat foglalkoztatott minket az Arrow Electronics cégnél az elmúlt években, és megbeszéléseink középpontjában állt. Tudjuk, hogy ez több mint egy trend, és örömmel segítünk Önnek abban, hogy megragadja az XaaS által kínált lehetőségeket. 

Az XaaS végtelen lehetőségeket kínál, de egyben bonyolult is 

A pay-as-you-go struktúra néhány kulcsfontosságú okból teszi vonzóvá az XaaS-t: 

  • A havonta ismétlődő fizetések növelhetik az árrést és javíthatják a pénzforgalmat. 
  • A piaci igényekhez igazodva rugalmasan méretezhető, és eközben kiemelkedhet a versenytársai közül. 
  • Ügyfelei örömmel fogadják majd a költségek kiszámíthatóságát és az XaaS adózási előnyeit. Azok, akik a tőkeköltségeket folyó működési költségekre kívánják átváltani, a lízingajánlatok előnyeit élvezhetik. 
  • Az „as-a-service” azt is biztosítja, hogy ügyfelei mindig a legmodernebb technológiával rendelkezzenek.

Minden jel arra mutat, hogy e modellben gyors növekedési potenciál rejlik, még bizonytalan piaci körülmények között is. De az átállás mechanizmusa gyorsan bonyolulttá válhat.  

A felhőalapú irányítás, az előfizetések túl nagy száma, a támogatás vagy a technikai készségek hiánya mind olyan kihívásokat jelent, amelyekkel ügyfelei szembesülnek, miközben megpróbálnak eligazodni a felhő és az XaaS összetettségében. Ügyfelei Öntől várják, hogy felhőszakértelmére támaszkodva tanácsokkal szolgáljon, így Önnek kell megoldást találnia ezekre a kihívásokra, amelyeket egyéb megfontolások még tovább súlyosbítanak, mint például a számlaegyeztetéssel kapcsolatos erőfeszítések, az ERP-integrációk, az összetett rendelési és ellátási folyamat, a különböző munkafolyamatok, az ügyfelek különféle önkiszolgáló eszközei, a jelentéskészítés és a piacra lépési erőfeszítések. 

Tegye problémamentessé XaaS-üzletágának kezelését 

Tudjuk, hogy egyre nagyobb az igény a XaaS által biztosított rugalmas fogyasztásra. Az „as-a-service” üzletvitel azonban többet igényel annál, mint hogy egyszerűen csak a „Vásárlás” gombra kattintsunk, és várjunk, hogy az előfizetés megújuljon. Az előfizetési szolgáltatás folyamatos kezelését igényli. Az „as-a-service” üzletág elsőszámú forgalmazójaként segítünk Önnek a modellváltás fájdalmas pontjainak kezelésében, hogy zökkenőmentesen tudjon átállni, és végső soron gyarapodni. 

A platformmal kezdődik 

Ahhoz, hogy valóban kiemelkedjen az „as-a-service” piacon, hatékonnyá kell tennie az előfizetések kezelését. Azért hoztuk létre az ArrowSphere-t, hogy segítsünk Önnek ebben. Az ArrowSphere az iparágban elismert digitális disztribúciós platformként az egyik legátfogóbb globális felhőplatform a XaaS-megoldások megvásárlására, értékesítésére és kezelésére, és kiváló élményt nyújt csatornapartnereink számára, amikor ügyfeleik összes előfizetésével zsonglőrködnek.  

Segítségével megkeresheti, felfedezheti, megvásárolhatja és kezelheti az összes szoftver- és XaaS-technológiai megoldását. Az előfizetéseket minden termék esetében a teljes életciklus alatt kezelheti. Egyszerűen fogalmazva: Az ArrowSphere segítségével racionalizálhatja műveleteit, növelheti hatékonyságát és méretezheti vállalkozását. Láttuk, hogy nagyon sok ügyfelünk gyarapodott az ArrowSphere révén – ez az egyik olyan ajánlatunk, amelyre a legbüszkébbek vagyunk. És mivel tudjuk, hogy az XaaS a jelen és a jövő, egyértelmű utat látunk arra, hogy Ön eligazodjon a komplexitásban, és megerősödve jöjjön ki belőle.  

Forduljon ügyfélkapcsolati képviselőjéhez, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, ha szeretne többet megtudni az ArrowSphere kínálta végtelen lehetőségekről. 

Sources

1,3IDC, Worldwide Whole Cloud Forecast, 2022–2026: The Next Stage of the Shift to a Cloud-Centric Technology Industry, Doc #US49857122, Dec 2022

2IDC, FutureScape: Worldwide Future of Digital Infrastructure 2023 Predictions, Doc #US48376222, June 2022

Legyen csatornapartnerünk
Legyen partnerünk