Skip to main content
Arrow Electronics, Inc.
Adults reviewing documents overhead
Cikk

A tehetséges szakemberek hiányának kezelése

november 07, 2022 | Kristin D. Russell

A fejlett műszaki készségek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az Ön vállalkozása elérhesse növekedési céljait. Az IDC szerint azonban az informatikai foglalkoztatás 2025-ig gyorsabban fog növekedni, mint az átlagos foglalkoztatottság, ami a legtöbb szervezet számára kulcsfontosságú kihívássá teszi a tehetségtoborzást. A műszaki készségek iránt már a világjárvány előtt is nagy volt a kereslet, és ez az igény a jövőre nézve csak fokozódni fog.

Néhány ok arra, amiért a tehetséges informatikai szakemberek nehezen elérhetők:

 • Meglepő módon a távmunka-megállapodások napjainkra igen elterjedtté váltak, növelve az olyan műszaki szakemberek iránti igényt, akik képesek folyamatos, megbízható és biztonságos távoli technológiai szolgáltatásokat biztosítani.
 • Műszaki készségekre mindenhol szükség van – függetlenül az adott iparági szegmenstől vagy a vállalat méretétől. A vállalatok átlépik az iparági határokat, hogy megkeressék és maguk számára biztosítsák a megfelelő műszaki szakembereket. S a nagyvállalatoktól a kis- és középvállalkozásokig mindenki ugyanazokért a tehetséges szakemberekért versenyez.
 • A verseny igen intenzív. Azok a szervezetek vonzzák a legjobb jelölteket, amelyek vonzóbb kompenzációt vagy juttatásokat kínálnak.

5 módszer arra, ahogyan az Arrow segít Önnek a tehetséges szakemberek hiányának leküzdésében
A technológiai keresletre/kínálatra vonatkozó igények közötti egyensúlyhiány nem fog azonnal megszűnni, de informatikai forgalmazóként az Arrow Electronics számos olyan szolgáltatást és megoldást kínál, amelyek segítenek Önnek kezelni a szakértelemhiányt olyan esetben, amikor a megfelelő emberek vagy költségvetés nem áll rendelkezésre. Nézzünk meg néhány kreatív megoldást arra, hogy hogyan segíthetünk ebben Önnek.

 1. Műszaki csapatunk kapacitásainak kihasználása
  Az értékesítési mérnökök olyan műszaki szakértők, akik ismerik a beszállítói technológiák minden csínját-bínját, és megalapozott ajánlásokat tudnak tenni arra vonatkozóan, hogy mely teljes körű megoldások megfelelőek az Ön ügyfelei számára. Az Arrow értékesítési mérnöki csapata stratégiailag igazodik a technológiákhoz és az ezeket a technológiákat kiegészítő konkrét beszállítói megoldásokhoz. Képzéseket és lehetőségeket, potenciális ügyfelek felkutatásának lépéseit és értékesítést gyorsító tevékenységeket kínálunk a modern adatközpontok, peremhálózatok, felhők, biztonság, hálózatépítés, adatintelligencia és egyebek közötti értékesítés támogatására. Ismerje meg a termékek és technológiák működésének részleteit, és tegye munkatársait magabiztosabbá, hatékonyabbá és értékesebbé ügyfelei számára.
 2. Hozzáférés egy technológiai védőfalhoz
  Egy lépéssel tovább haladva az Arrow fizikai és virtuális „Megoldások Laboratóriuma”lehetőségeket kínál annak érdekében, hogy Ön gyakorlati tapasztalatokat szerezhessen a több gyártótól származó termékekkel kapcsolatban, és magabiztosabbnak érezze magát az értékesítési folyamatot illetően. Ön és csapata új termékeket és megoldásokat tesztelhet, bizonyíthat és integrálhat szimulált valós környezetben. Segítünk Önnek továbbá a megfelelő technikai készségek elsajátításában ahhoz is, hogy felkészülhessen a szállítói tanúsítványokra. Az Arrow „Megoldások laboratóriuma” egy másik nagyszerű módja annak, hogy megfelelő lehetőségeket teremtsen munkatársai számára és bővítse készségeiket.
 3. Készségfejlesztés személyre szabott képzéssel
  Az IT szegmens folyamatosan fejlődik, és a folyamatos tanulás elengedhetetlen ahhoz, hogy lépést tartsunk e fejlődéssel. Az Ön munkatársainak képzése és oktatása mindenki számára előnyös. „Gazdagabbnak” érezhetik magukat azáltal, hogy tovább tanulnak és bővítik az eszköztárukban lévő készségeiket, miközben Ön is hozzájárul a munkamorál növeléséhez és a lemorzsolódás mérsékléséhez. Az Arrow műszaki informatikai képzést és a beszállítók által jóváhagyott tanúsításra való felkészülést kínál. Képzéseinket az Ön szakértő-hiányához igazítjuk, és segítünk csapatának az igazán keresett technikai készségek elsajátításában.
 4. Automatizáljon, hogy többet hozhasson ki a meglévő állományból
  Az automatizálás megszabadíthatja a csapattagokat a manuális feladatoktól, lehetővé teszi számukra, hogy az olyan fokozott stratégiát igénylő, innovatívabb jellegű projektekre koncentráljanak, amelyek több műszaki hozzáértést igényelnek. Az Arrow automatizálási ajánlatai az időigényes, manuális feladatok automatizálásával növelik a működési hatékonyságot. Bár IT-szakemberhiány bármikor felléphet, az automatizálás segíthet biztosítani, hogy a műszaki szakemberek kihívást jelentő és izgalmas kezdeményezéseken dolgozzanak, és ne égjenek ki a manuális, kevésbé kifizetődő projektekben.
 5. Kiszervezési szolgáltatások az Ön lehetőségeinek bővítéséhez
  Változtassa meg munkaterhelését, hogy az alaptevékenységére koncentrálhasson. Az Arrow számos szolgáltatást kínál – például felügyelt szolgáltatásokat, biztonsági mentési szolgáltatásokat, támogatási szolgáltatásokat és globális kézbesítést –, amelyek mentesítik Önt a napi karbantartási és logisztikai feladatok alól, és lehetővé teszik azt, hogy az ügyfelei támogatására összpontosíthasson.

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy kihasználja ezeket és a már rendelkezésre álló egyéb erőforrásokat, ha az Arrow Ön számára kijelölt ügyfélkapcsolati képviselőjére támaszkodik. Minden Arrow viszonteladó partner külön ügyfélkapcsolati képviselőkkel rendelkezik, akik segítenek Önnek eligazodni az Arrow erőforrásai között az Ön céljainak támogatása érdekében:

 • Többet, gyorsabban értékesíthet
 • Bővítse megoldási ajánlatait kapcsolódó termékek, technológiák és megoldások hozzáadásával
 • Építse tovább kapcsolatait a csatornán belül kiegészítő beszállítókkal és viszonteladó partnerekkel
 • Használja ki a műszaki és termékspecialista erőforrásokat az Arrow-nál és a beszállítói közösségben

Az értékesítési támogatástól a szállítói tanúsítványok előkészítéséig az Arrow ügyfélkapcsolati csapata biztosítja az erőforrásokat, hogy Ön gyorsan eladhasson és bővíthesse képességeit anélkül, hogy a csapatát bővítenie kellene.

Ha befektetési forrásait a létszám kiegészítésére kell fordítania - vagy ha egyszerűen csak fel akarja gyorsítani a növekedést anélkül, hogy bővítené a csapatát -, az Arrow számos módon segíthet Önnek ebben. Alig várjuk, hogy tovább kalauzolhassuk viszonteladó partnereinket a technológiai szakmai tehetségek folyamatos versenynek kitett világában.

További információért kérjük, forduljon ügyfélkapcsolati képviselőjéhez, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Legyen partnerünk
Kapcsolat