Join us at the Ethernet Seminars with Microchip, Amphenol and Bourns

Wired-Ethernet-Campaign-logo-header-image

  • microchip Logo
  • bourns Logo
  • amphenol Logo

Next generation industrial networking presents formidable challenges in integration, validation, testing and interoperability. Attending these sessions you’ll navigate a path that removes these barriers, and reduces your time to market with a “best in class” solution.

Join this face to face seminar where our experts will show how an endpoint and switch fabric can be developed using tools provided.

Attendees will learn about

  • Applying Time Sensitive Networking to an OT/IT environment
  • Providing transport for time using Precision Time Protocol
  • Enabling resilience through network redundancy, stream reservation and Time Aware Shaping
  • SDN being applied using tools and APIs to a switch fabric
  • Managing the migration towards Single Pair Ethernet

The programme material will be of particular relevance to those interested in Transportation, Industrial Automation and Electrification Infrastructure applications.

REGISTER NOW

Date Location  
United Kingdom
Tuesday, July 2nd, 2024 Cambridge:
Microchip Ltd, Building 3000, Cambridge Research Park, Beach Drive, Waterbeach, Cambridgeshire, CB25 9PD
Focus Verticals:
  • Transportation (incl. Off-road)
  • Industrial / Automation
  • Electrification Infrastructure


Please see full Aganda below

Thursday, July 4th, 2024 Reading (Winnersh):
Microchip Ltd, Microchip House, 720 Wharfedale Road, Winnersh Triangle, Berkshire RG41 5TP United Kingdom
Germany
Tuesday, October 8th, 2024 Dortmund:
Arrow Electronics, Hildebrandstr. 11,
44319 Dortmund, Germany
Focus Verticals:
  • Smart & Building Automation
  • Factory Automation
  • Transportation / Automotive


Full Agenda to be confirmed soon

Thursday, October 10th, 2024 Stuttgart:
Arrow Electronics, Höpfigheimer Str. 5,
74321 Bietigheim-Bissingen, Germany

Stay connected with us as we will be announcing more locations and dates for upcoming seminars.

AGENDA (UK Venues)

Time
09:00 - 09:30 Intro + Ethernet Market Overview and Trends (30 min)
09:30-10:15 Implementation of Timing Sensitivity (45 min) - Microchip
10:15-10:30 Networking Break (15 min)
10:30-11:15 Industrial Ethernet Connectivity Technology & Trends. (45 min) - Amphenol
11:15-12:00 Building Resilience and Redundancy (45 min) - Microchip
12:00-13:00 Lunch Break and Demo reviews (60 min)
13:00-13:45 Advanced Passive Components enabling robust Single- and Multi_Pair Ethernet Applications (45 min) - Bourns
13:45-14:30 Network Management (45 min) - Microchip
14:30-14:50 Networking Break and Demo Review (20 min)
14:50-15:50 TSN Software and Stack enablement (60 min) - Microchip
15:50-16:10 Panel Session (20 min)

INDUSTRIAL NETWORKING 2024 SEMINAR

Register for Ethernet Seminars with Microchip, Amphenol and Bourns

By submitting this form, you acknowledge that use of arrow.com is subject to Arrow’s Terms of Use and Privacy Policy.







ADDITIONAL RESOURCES

Upcoming Events

Sorry, your filter selection returned no results.

We've updated our privacy policy. Please take a moment to review these changes. By clicking I Agree to Arrow Electronics Terms Of Use  and have read and understand the Privacy Policy and Cookie Policy.

Our website places cookies on your device to improve your experience and to improve our site. Read more about the cookies we use and how to disable them here. Cookies and tracking technologies may be used for marketing purposes.
By clicking “Accept”, you are consenting to placement of cookies on your device and to our use of tracking technologies. Click “Read More” below for more information and instructions on how to disable cookies and tracking technologies. While acceptance of cookies and tracking technologies is voluntary, disabling them may result in the website not working properly, and certain advertisements may be less relevant to you.
We respect your privacy. Read our privacy policy here