Skip to main content
Arrow Electronics, Inc.
Bulb Fields In Springtime Netherlands
Cikk

Trellix Endpoint Security: Top Protection

május 08, 2024

AV-Test és az AV-Comparatives teszt eredmények

 

 

A Trellix Endpoint Security-t nemrégiben több független tesztelő szervezet is elismerte, amelyek igazolják, hogy képes a legfontosabb végpontbiztonsági eredmények elérésére a védelem, az alacsony false positive eredmények és a végpontokra gyakorolt alacsony teljesítményhatás terén.

A független tesztek hasznos adatokat szolgáltathatnak, láthatóvá válik hogy a SOC munkaterheltség csökkentése megvalósul-e a pontosabb védelemmel, illetve az üzletmenet zavartalansága tartható-e. A fenyegetések minimális téves pozitív eredményekkel történő észlelése és megelőzése segít a biztonsági csapatoknak javítani az olyan kulcsfontosságú mérőszámokon, mint az észleléshez szükséges átlagos idő (MTTD) és a válaszadáshoz szükséges átlagos idő (MTTR).

Bár sok végpontbiztonsági gyártó gyakran tesz kijelentéseket a "next-generation" technológiákról, ritkábban fordul elő, hogy ezeket a képességeket független hitelesítésnek vetik alá, és nyilvánosságra hozzák. Mivel a Trellix Endpoint Security többrétegű védelmi stack-jére a különböző fenyegetések elleni védelem érdekében nagyon sok, különböző méretű szervezet támaszkodik, a Trellix több független teszten vesz részt, amelyek eredményeit a nyilvánosság számára is elérhetővé teszik.
A Trellix elnyerte az AV-Test "Best Protection for Corporate Users (Windows)" díját, és az AV-Comparatives "Approved Business Security for Windows and Mac" díját.

AV-Test

Az AV-Test több mint 15 éve végez nemzetközileg elismert független teszteket, és publikál gyártók által nem befolyásolt eredményeket.

"Csak a laboratóriumainkban folyamatosan, megbízható védelmi teljesítményt nyújtó termékek pályázhatnak a díjra. Tesztjeink eredményei egyértelműen azt mutatják, hogy a Trellix Endpoint Security kiérdemelte a vállalati felhasználók számára kiosztott Legjobb védelem díjat. Az AV-TEST csapata gratulál a Trellix-nek ehhez a díjhoz" - mondta Maik Morgenstern, az AV-TEST vezérigazgatója."

A Trellix a 2023-as tesztelési ciklus során folyamatosan 6/6-os védelmi pontszámot ért el, így elnyerte a "Legjobb védelem" díjat. A fenyegetések megelőzése a végpontok veszélyeztetése nélkül az első lépés a biztonsági csapatok munkájában.
A Trellix azt is bebizonyította, hogy a magas védelmi aránynak nem kell magasabb false positive értékeket jelenteniük. A Trellix 2023-ban 6/6 pontot ért el "Usability" kategóriában, mely a téves riasztásokat vizsgálta. Az eredmény a biztonsági csapatok számára kevesebb zaj, amely nem voja el a biztonsági csapatok figyelmét a fontos riasztásokról.

AV-Comparatives

Az AV-Comparatives egy másik nemzetközileg elismert tesztelő szervezet, amely szisztematikus teszteléseket és valós forgatókönyveket használ a gyártók állításainak független validálására. Tesztjeik eredményeit a nyilvánosság számára is szabadon hozzáférhetővé teszik. A Trellix 2023-ban elnyerte az "Approved Business Security" címet.
"A Trellix bizonyította, hogy magas szintű védelmet nyújt mind az internet alapú fenyegetésekkel, mind az olyan forrásokból származó rosszindulatú file-okkal szemben, mint a külső meghajtók vagy a helyi hálózat. Azt is bizonyítania kellett, hogy ezt a védelmet az eszköz teljesítményének befolyásolása vagy téves riasztások létrehozása nélkül képes nyújtani."

A Trellix a 2023. őszi teszt során 99,7 %-os felismerési arányt ért el a rosszindulatú szoftverek elleni védelemben.
A Trellix emellett a 2023-as tesztciklusok során folyamatosan nagyon alacsony false positive értékeket mutatott. Ismét fontos a kivételes védelem biztosítása anélkül, hogy szükségtelen riasztásokat generálna hamis jelzések miatt, ami a biztonsági csapatok számára jobb MTTD és MTTR mérőszámokat eredményez.

A felhasználók és a biztonsági csapatok számára kulcsfontosságú eredmények elérése

A tartósan megbízható, rosszindulatú szoftverek elleni védelem, a minimális false positiv eredmények és a végpontokra gyakorolt alacsony hatás olyan eredmények, amelyeket a végpontbiztonságnak teljesítenie kell, hogy a végpontok védve legyenek a támadóktól anélkül, hogy a SOC csapatok terhelését és a riasztások számát növelné. A Trellix Endpoint Security ezeket a mérőszámokat egy modern végpontbiztonsági megoldással biztosítja, amelyet világszínvonalú fenyegetéselemzés és vállalati szintű menedzsment támogat, amely Windows, Mac és Linux végpontokra terjed ki, és a felhő, hibrid és on-premise környezetekre is kiterjed.

Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a Trellix Endpoint Security segít a biztonsági csapatoknak folyamatosan javítani az olyan működési mérőszámokon, mint az MTTD és az MTTR, és lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a Trellix Endpoint Security szilárd alapjára építve előmozdítsák az olyan stratégiai biztonsági kezdeményezéseiket, mint a Zero Trust és az XDR
Az IDC ezért nevezte a Trellix-et "Leader"-nek a 2024-es "MarketScape for Modern Endpoint Security for Enterprises and Midsize Businesses" című jelentésében.

 

A teljes cikk elérhető az alábbi linken:

https://www.trellix.com/blogs/perspectives/trellix-endpoint-security-top-protection-av-test-av-comparatives/